Online business voor cashflow

Waarom online bedrijven goed zijn voor de cash flow

 

De meeste beleggingsstrategieën draaien allemaal om het langer termijn investeren. Wanneer je alleen kleine bedragen apart blijft zetten zal dit op een dag rendement op moeten leveren. Toch?

 

Het is niet onverstandig om voor een latere tijdstip te sparen of beleggen, maar het betekend niet dat je niet vandaag al aan een groter inkomen kunt werken.

 

Dit is waarom een cashflow door investeringen zo aantrekkelijk is. Het is zelfs een van de pillars voor financiële vrijheid; wanneer het passief inkomen genereert. Wanneer je je geld investeert in activa die inkomen kunnen genereren kan een constante flow van inkomen ervoor zorgen dat je jouw financiële doelen kunt bereiken en jouw leven kunt inrichten zoals je zou willen.

 

Laten we hier wat dieper op in gaan.

 

Wat bedoelen we met cashflow

 

Cashflow is het geld wat passief elke maand binnen komt door jouw investeringen. Denk aan sparen, beleggen, websites of online bedrijven.

 

De algemene mentaliteit omtrent geld sparen is om je zuurverdiende geld zo goed mogelijk apart te zetten op een spaarrekening met een minimale spaarrente. En zo hopelijk later genoeg te hebben om een comfortabel leven te hebben.

 

Deze manier van sparen zal je vandaag geen geld opleveren. Het helpt ook niet om de rekeningen te betalen of om jou het leven te geven wat je echt wilt, vandaag de dag.

 

De enige manier om investeringen te kiezen die je leven echt kunnen veranderen, is door cashflow investeringen. In Nederland ook wel een kasstroom genoemd.

Wanneer je meer geld binnenbrengt dan dat je uitgeeft, is er sprake van een positieve cashflow.

 

Makkelijk gezegd betekent cashflow investeringen het volgende;

 

Je koopt een activa en houd deze vast met de verwachting om een terugkerend dividend te verkrijgen, per maand, per kwartaal, of zelfs op jaarbasis. Ongeacht wat de frequentie is, het belangrijkste is dat je een terugkerend rendement op jouw investering krijgt. Het idee hierachter is dan ook dat je gestaag aan een financiële onafhankelijkheid werkt.

 

Wanneer je ergens persoonlijk advies omtrent jouw financiën haalt hoor je toch vaak nog dat het creëren van een extra rendement alleen maar bedoeld is om aan een pensioen te werken, voor later. En alhoewel ik hier niet willen zeggen dat een pensioen niet belangrijk is, wil ik toch even duidelijk aangeven dat je nu al kunt werken aan een betere financiële positie. Als je cash flow investeringen bekijkt als een geweldige mogelijkheid om naast de 40 urige werkweek dividend te creëren, dan pas zul je inzien hoeveel mogelijkheden je hebt.

 

De traditionele manier om een passief inkomen te creëren

 

Als je al online hebt gezocht naar manieren om passief inkomen te genereren kom je veelal dezelfde tips tegen. Laten we eerst de meest traditionele manieren bekijken hoe jij een passief inkomen kunt genereren.

 

  • Real Estate Investment Trust (REIT)

 

REIT’s zijn bedrijven die exclusief in onroerend goed investeren, en bieden kansen aan particulieren om te kunnen investeren zonder een woning te moeten kopen.

 

Door een REIT ga je in zee met onroerend goed investeerders met het doel om dividend te behalen. Er wordt geen winst gemaakt door de woningen te verkopen, maar het dividend wordt behaald uit betalingen van de huur. Dit is makkelijker dan zelf een huis te kopen en deze te verhuren, aangezien je vaak al voor een paar honderd euro kunt investeren.

 

REIT’s worden gezien als een goede manier om passief inkomen te genereren, maar zijn uiteraard gevoelig voor de woningmarkt. En hier komt dan ook een risico bij kijken. Op dit moment is er een huizentekort in Nederland, maar wanneer dit weer veranderd zou je rendement kunnen veranderen.

 

  • Ontroerend goed verhuren

 

Het kopen van een woning met als doel te verhuren is een van de meest bekende manieren om een passief inkomen te genereren. Of dit nou via Airbnb is of via het kopen van een blok woningen, beide kunnen zorgen voor een passief inkomen.

 

Het opbouwen van cashflow en persoonlijk vermogen door middel van huurinkomsten is een bewezen tactiek en er zijn voldoende middelen om aan de slag te gaan. Er zijn ook voldoende lening opties beschikbaar en een vertrouwde infrastructuur om de groei van dit soort cashflow te ondersteunen.

online geld verdienen

De nadelen van beleggen in onroerend goed en onroerend goed in het algemeen is dat je voldoende contant geld bij de hand moet hebben voor een aanbetaling en rekening moet houden met een eventuele waardevermindering. Je bent overgeleverd aan de vastgoedmarkt om een echt rendement op de investering behalen wat in sommige hoogwaardige markten moeilijk kan zijn. Elke ervaren vastgoedbelegger zal nieuwkomers waarschuwen dat het moeilijker is dan verwacht om een ​​positieve cashflow te krijgen.

Dividendaandelen

 

De aandelenmarkt is de meest gebruikte en vertrouwde methode voor het genereren van extra geld.

 

Er zijn ‘veilige’ beleggingsopties zoals dividendaandelen, die minder volatiel zijn door beleggingen in volwassen, snelgroeiende bedrijven. Het idee is om gedurende een aantal jaren te verdienen door middel van dividenduitkeringen en een hoger jaarlijks rendement te behalen naarmate de uitbetalingen stijgen. Als je begrijpt welke bedrijven het beste dividendrendement geven, leidt dit tot een hogere rente op het geld dat wordt geïnvesteerd in de gekozen dividendaandelen.

 

Indexfondsen en exchange-traded funds (ETF’s) zijn andere aandelen marktopties die in de loop van de tijd samengestelde inkomsten mogelijk maken. Deze investeringen kunnen gemakkelijk alleen of met adviseurs worden beheerd om in de loop van de tijd extra inkomen op te bouwen.

 

Hoewel veel van deze aandelenopties incrementele rijkdom bieden, is tijd van cruciaal belang. In termen van cashflow zijn deze investeringen niet altijd direct beschikbaar in noodgevallen en zijn ze afhankelijk van marktprestaties. Dus als direct beschikbaar contant geld de cashflow is waarnaar je op zoek bent, kunt je het beste naar andere beleggingsstrategieën zoeken.

Peer-to-peer (p2p) leningen

 

Peer-to-peer (p2p) leningen geven degenen die willen lenen buiten traditionele financiële instellingen de mogelijkheid om dit te doen. Gekwalificeerde aanvragers kunnen P2P-platforms zoals Time to decide gebruiken om in contact te komen met individuen of groepen die het geld willen verdienen. Lenders hebben de mogelijkheid om te kiezen aan wie ze geld willen uitlenen en, kunnen in het proces, cashflow genereren uit de rente van leningen.

 

Hoewel je via deze route geld kunt verdienen, is het inherente risico dat leners hun leningen niet kunnen nakomen. Het genereren van cashflow via p2p-leningen vereist due diligence bij leners om ervoor te zorgen dat je geen slechte lening uitgeeft.

 

Spaarrekening

Het opzetten van een spaarrekening is een van de gemakkelijkste manieren om extra geld te genereren met het bestaande geld dat je bezit.

 

Hoewel het misschien de investeringsoptie is met de minste hoeveelheid werk die nodig is, is het grootste probleem het vinden van een spaarrekening die een voldoende hoge rente belooft om erin te investeren. Enkele van de beste hoogrentende spaarrekeningen bieden een rente van 1,5 tot 2%.

 

 

Vergelijkbare rentetarieven worden aangeboden in een geldmarktfonds, een traditioneel stabiele en liquide vorm van belegging die beleggers kiezen om te gebruiken wanneer ze wat rente willen genereren bovenop geld waartoe ze mogelijk toegang nodig hebben. Zowel een spaarrekening als een geldmarktfonds geven jou de vrijheid om toegang te krijgen tot jouw geld wanneer je het nodig hebt, maar ze vertegenwoordigen het kleinste cashflow rendementen in de traditionele beleggingslijst.

geld sparen

Waarom online bedrijven enkele van de beste cashflow-investeringen zijn


Hoewel traditionele cashflow investeringen geweldige opties zijn, sluit je jezelf af voor meer lucratieve, zij het ongebruikelijke, inkomsten genererende activa door vast te houden aan wat de menigte beweert een goede investering te zijn.


Vooral online zakendoen is een van de meest over het hoofd geziene investeringsmogelijkheden. Dit kan te wijten zijn aan een eenvoudig gebrek aan kennis over het onderwerp of aan wantrouwen voor een investering dat risicovol lijkt.


Het is waar: online bedrijven zijn niet zonder risico. Maar de waarheid is dat geen enkele investering dat is.

Door op een verantwoorde wijze een online bedrijf uit te proberen – door niet te veel van het spaargeld in één keer uit te geven en door te zoeken naar het meest stabiele en winstgevende bedrijf voor jouw vaardigheden (dezelfde maatregelen die u zou nemen bij elke investering!) – kunt je een investeringsrendement realiseren dat in een razendsnel tempo beter presteert dan traditionele cashflow investeringen.


Laten we enkele voordelen van ondergewaardeerde cash flow opnoemen


Startkapitaal hoeft niet hoog te zijn


Het is aan jou om te beslissen hoe je wilt starten met een online bedrijf. In tegenstelling tot andere beleggingen, kunt je de belegging helemaal opnieuw opbouwen. In dit geval heb je niet veel geld nodig om aan de slag te gaan. Een aangesloten bedrijf zou bijvoorbeeld minder dan 200 euro kunnen kosten voor een jaar lang hosting en registratie van het domein.


Van daaruit kan het werk dat je steekt in het bouwen van het bedrijf direct leiden tot een incrementele cashflow. De initiële investering in een bedrijf kan zichzelf verdubbelen, verdrievoudigen of zelfs verviervoudigen; we hebben ondernemers bedrijven zien bouwen die hen zes-cijferige of zelfs zeven-cijferige exits brachten.

 

Geen beperkte rentetarieven


Voor veel traditionele beleggingen ligt de werkelijke waarde in de rentetarieven. Begrijpen hoeveel geld je verdient door simpelweg het geld op één plaats te bewaren – of dat nu een spaarrekening of de aandelenmarkt is – is een verdien methode die de voorkeur vaak geeft, omdat het geen extra werk met zich meebrengt. Het probleem met deze aanpak is dat het je geen ruimte geeft om veel meer te verdienen.


Rentetarieven kunnen een groot voordeel zijn voor bepaalde investeringen, maar ze zijn beperkt. Bepaalde beleggingen komen met een lage rente, waardoor er weinig ruimte is om geld te laten groeien. Erger nog, in sommige gevallen kunnen lage rentetarieven ertoe leiden dat je na verloop van tijd geld verliest, door bijvoorbeeld inflatie. En om samengestelde rente echt voor je te laten werken, zul je tientallen jaren en grote hoeveelheden geld nodig hebben om een rendement te zien dat deze beleggingsstrategie de moeite waard maakt.


Online bedrijven, als een volledig ondernemende onderneming, hebben onbeperkte mogelijkheden om geld te verdienen. Ze zijn niet beperkt tot een 7-12% rendement, zoals de beste rentetarieven beloven. Het klinkt bizar, maar online activa kunnen een volledige ROI van 100% verdienen, of dat nu is door een bedrijf om te draaien of een goed presterende activa op te starten. Het belangrijkste is dat het bedrijf elke maand cashflow oplevert, terwijl investeringen die vastzitten aan het verdienen van rente meer tijd nodig hebben om dezelfde resultaten te leveren.


Positieve cashflow


Het voordeel hiervan kan niet worden onderschat. Vanwege de lage overheadkosten van online bedrijven – Amazon Associates of dropship bedrijven zijn geweldige voorbeelden – is het veel gemakkelijker om direct aan de slag te gaan en sneller een positieve cashflow te krijgen dan bij andere activa.


Onmiddellijke positieve cashflow is haalbaar met online activa in het geval van het kopen van een gevestigd bedrijf. Wanneer je investeert in een gevestigd bedrijf, is de cashflow gedocumenteerd en bewezen. Normaliter kan het 2-4 jaar duren voordat een nieuw bedrijf winst genereert, maar door de overnamen van een bestaand bedrijf, is er direct een rendement te behalen.


De keuze is aan jou om een bedrijf te houden zoals het is en het te laten werken, of om een bedrijf aan te passen om het op te schalen om zo sneller je ROI te behalen. Als het opschalen van het bedrijf succesvol is, kunt je de positieve cashflow die het bedrijf al bood binnen enkele maanden verhogen. 


De snelheid en het rendement van online activa geven deze een voorsprong voor een positieve cashflow waarmee andere activa moeilijk kunnen concurreren.


Ideaal voor passief inkomen


Een goed financieel leven opbouwen via cashflow is het meest ideaal wanneer het wordt gedaan zonder de drukte van een 40-urige werkweek.

Geld verdienen met weinig moeite – bekend als passief inkomen – is waar de meeste cashflow beleggers naar streven.


Passief inkomen is de reden waarom veel mensen aangetrokken worden tot online bedrijven. Eenmaal ingesteld, is het gemakkelijk om ze zelfstandig of met uitbestede hulp te laten werken. Omdat het bedrijf op internet leeft, dat 24/7 is, kan het overal ter wereld verdienen terwijl je van het leven geniet. Sommige ondernemers kunnen maanden doorgaan zonder het bedrijf aan te raken, terwijl het inkomsten genereert.

 

Krachtige investeringsportefeuille


Alleen een online bedrijf is perfect in staat om cashflow te genereren om van te leven.

Maar er is geen reden om bij één te stoppen als ze passief draaien – en wanneer er weinig startkapitaal nodig is om te starten.


Samen kunnen online bedrijven op elkaar voortbouwen om een krachtige investeringsportefeuille te vormen. Je kunt eenvoudig bedrijven binnen dezelfde niche combineren, laten we zeggen een op schoonheid gerichte inhoudssite die linkt naar een Amazon FBA-bedrijf dat u bezit, om de inkomsten te verdubbelen en jouw positie binnen een niche te versterken. Of je kunt meerdere online bedrijven bezitten in dezelfde inkomstenbron om de portefeuille als geheel te ondersteunen. Meerdere Amazon Associates bedrijven kunnen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat er altijd een site is die zijn piekverkopen bereikt voor elk seizoen van het jaar.


Door online bedrijven aan de totale beleggingsportefeuille toe te voegen, heb je een unieke vorm van diversificatie bereikt. Ze kunnen samen goed presteren als de hele portefeuille, of ze kunnen een toevoeging zijn aan een vastgoedportefeuille of aandelen die u heeft. Gezien de snelle groei van internet in de afgelopen decennia, zou online beleggen een gebied moeten zijn waar meer investeerders hun geld op inzetten.

Breid de cashflow nu uit met online inkomsten genererende activa. En onthoud dat jouw vermogen alleen maar wordt beperkt door de limieten die je er zelf aan stelt.


Als je jezelf openstelt voor de minder bereisde investering wijzes en werkt aan het creëren van een sterke cashflow uit uw vermogen, weerhoudt dit jou er niet van om te leven van de rijkdom die ze kunnen genereren met geld dat jou toe staat jouw de levensstijl te geven die je echt wilt.