Populaire online business modellen

Online bedrijfsmodellen hebben de afgelopen tien jaar industrieën over de hele wereld ontwricht, en de manier waarop we zakendoen is voor altijd veranderd.

 

Bovendien hebben online bedrijven het leven van veel mensen definitief veranderd. Voor het eerst zijn er meerdere opties voor mensen die hun kantoor wil verlaten of een leven willen kiezen waarin zij zich vrijer voelen.

 

Je kunt ervoor kiezen het roer om te gooien, en voor sommige gaat het super snel, voor anderen duurt het wat langer.

Voor mij persoonlijk duurde het zo’n zes jaar waarbij ik eigenlijk van alles maar probeerde. Toen ik eindelijk gefocust werd, begon ik artikelen te schrijven voor een paar euro’s in opdracht van andere ondernemers. Uiteindelijk leidde dit tot het schrijven van grotere stukken content, totdat ik uiteindelijk de content manager voor “ik wil mijn website verkopen” werd.

 

Het internet heeft mijn leven voorgoed veranderd.

 

Het is gemakkelijker om een online bedrijf te starten dan een offline fysiek bedrijf. De startup is veel minder kapitaalintensief, de toetredingsdrempel veel lager en het rendement op de investering kan krankzinnig zijn voor de tijd die je erin steekt. Wij helpen potentiële investeerders en kopers van winstgevende digitale activa elke dag op te leiden met gratis waarderingen, en de bovenstaande redenen zijn een belangrijke reden waarom zoveel investeerders ons benaderen.

 

Het is zo’n goudkoorts dat er zelfs groepen investeerders worden gevormd, die succesvolle sites kopen en beheren door effectieve developers in te huren vanwege de hoge ROI’s.

Maar wat zijn de bestaande modellen die mensen kunnen gebruiken om een leven te creëren wat ze persoonlijk willen?

De meest populaire online bedrijfsmodellen om te starten

 

De afgelopen maanden hebben we de verschillende bedrijfsmodellen bekeken die momenteel bestaan en waarvan is bewezen dat ze honderdduizenden euro’s kunnen opleveren.

1. Adsense

 

Adsense is waarschijnlijk het eenvoudigste online bedrijfsmodel dat momenteel bestaat. In het kort; je maakt een website en leidt traffic (meestal organisch zoekmachine verkeer, maar er zijn er die met succes betaald verkeer hebben geleid) naar de website. Het verkeer klikt op de Adsense-advertenties en Google controleert de site op de advertentie blootstelling.

 

 

2. Amazon-partner

 

Amazon is een van de oudste online partnerprogramma’s die er bestaat. Het is ook een van de meest vertrouwde online merken die er zijn, wat betekent dat het hoge conversies kan genereren. Mensen zullen vaak portfolio’s maken van deze sites, meestal waar ze verschillende producten beoordelen. Net als bij Adsense is dit een zeer gemakkelijke plek voor een beginner om te beginnen, en een expert kan er een behoorlijk lucratieve onderneming van maken. Je kunt er ook voor kiezen om een bestaande Amazon partner site te kopen.

 

Affiliate Marketing

 

Net als bij het Amazon-gelieerde bedrijfsmodel, meldt je jezelf eenvoudig aan om verschillende producten te verkopen en je bouwt een website om deze producten of diensten heen. Bijna elk product of elke dienst die je je kunt voorstellen heeft wel ergens een affiliate programma. Er zijn hele bedrijven die zijn ontstaan om andere bedrijven te helpen bij het maken van affiliate aanbiedingen en het aantrekken van affiliates voor die aanbiedingen – genaamd Affiliate Networks. Er zijn zelfs bedrijven opgedoken die alle verschillende aangesloten netwerken op een gemakkelijk te vinden plek organiseren, zoals OfferVault.

 

 

Dropshipping

 

Dropshipping is een goede plek voor mensen die net beginnen te experimenteren met het e-commerce bedrijfsmodel. In plaats van hoge initiële kosten aan een product te besteden en dat product ergens op te moeten slaan, creëer je in plaats daarvan een volledige verkooptrechter die de eigenlijke fabriek rechtstreeks naar de koper verzendt. De marges zijn dunner dan bij traditionele e-commerce, maar het is een geweldige plek voor iemand die net begint, of voor degenen die marketingexperts zijn geworden, en zo belangrijke bedrijven kunnen laten groeien. Meestal worden deze winkels gehost op Shopify.

 

 

Amazon FBA

 

Amazon FBA (Fulfillment by Amazon) staat dichter bij een e-commerce winkel, maar wordt volledig gehost op Amazon.com. Jouw winkel is eigenlijk een Amazon-vermelding, en daarmee komen alle voordelen die de online mega merk te bieden heeft: ingebouwd verkeer, Amazon-filialen die de producten op hun niche sites zouden kunnen promoten, en zelfs Amazon die jouw producten gratis promoot als deze is beginnen te converteren. Dit kan een lucratieve business zijn om te hebben, en degenen die er voor de lange termijn in zitten, zullen vaak een merk rond hun producten bouwen, zodat ze uiteindelijk multichannel verkoop kunnen gebruiken met hun eigen e-commerce winkel.

 

 

E-commerce

 

E-commerce is als het hebben van een digitale winkel. Je koopt een product, zoekt een plaats om deze op te slaan en marketing voor het product af te handelen, en promoot de winkel via een overvloed aan internet marketingstrategieën.

 

Veel mensen gebruiken betaald verkeer dat ze naar hun winkel sturen als de beste manier om kopers te krijgen en nieuwe items te testen. E-commerce werkt ook goed met dropshipping, aangezien dropshipping een winkeleigenaar in staat stelt nieuwe soorten producten uit te testen zonder voorafgaande kosten. De producten die het beste converteren, kunnen dan worden ingekocht, zodat alle producten in de winkel uiteindelijk specifiek voor dat online bedrijf worden gebrandmerkt.

 

 

Software-as-a-Service (SaaS)

 

SaaS-producten exploderen momenteel, wat logisch is, omdat ze behoorlijk lucratief kunnen zijn. Aangezien bijna elk SaaS-product een opnieuw een levenscycle kan hebben, kan elke klant een aanzienlijke levenslange waarde hebben waardoor deze bedrijven geld kunnen verliezen bij de eerste acquisitie van een klant, maar toch winst kunnen maken op de weg vanwege het continue gebruik van de software door die klant. 

 

Met SaaS-producten kunnen kleine bedrijven meer dan ooit beschikken over een hoogwaardige infrastructuur zonder de hoge IT-kosten die gepaard gaan met het bouwen van hun eigen software. SaaS-producten vindt je overal, van boekhoud- en verkoop-CRM’s tot zelfs schrijfoplossingen voor fictie schrijvers.

 

 

Info producten

 

De meeste mensen die net zijn begonnen met online zakendoen, waren waarschijnlijk een keer of twee klant van iemand die een e-boek of videocursus over online geld verdienen verkocht. Deze markt bestaat in veel meer niches dan alleen de online ruimte om geld te verdienen. Mensen die training, dating advies, fitnessadvies of zelfs producten verkopen over hoe je gezonder kunt worden, maken allemaal deel uit van deze niche. Het mooie van info products is dat al het werk voor het grootste deel aan de voorkant wordt geladen – zodra het product is gemaakt en geconverteerd, kun je het direct opschalen. Het kost niets extra’s om 1.000 eenheden te verkopen in plaats van 1 eenheid, buiten de voor de hand liggende marketingkosten. Hierdoor kan een bedrijf zoals dit ongelooflijk lucratief zijn in de handen van de juiste persoon.

 

 

Apps

 

Apps zijn een big business. Op het moment van schrijven is Pokémon GO zo’n enorm fenomeen geworden dat er meer actieve gebruikers Pokémon GO spelen dan op Twitter. Dat zijn een paar gekke cijfers, en het laat zien dat apps nog steeds enorme geldmakers kunnen zijn, ondanks de toegenomen concurrentie. Het belangrijkste van apps is om de app zo verslavend mogelijk te maken, dit zodat mensen de app blijven gebruiken nadat ze deze hebben gedownload. Voor iemand die graag meer wil weten over gebruikersdata, kan het combineren van die vaardigheden met handige en vermakelijke apps big business betekenen.

 

 

Geproduceerde diensten zoals op maat gemaakte oplossingen

 

Geproduceerde services zijn relatief nieuw in de markt voor bewezen online bedrijfsmodellen, en ze zijn een uitkomst geweest voor menig freelancer die een volwaardige ondernemer is geworden. Het is een manier om wat normaal gesproken een één-op-één klantenservice zou zijn, zoals webdesign en SEO, te bundelen in een meer verpakte service.

 

Hierdoor kan het een van de grootste frustraties beperken die freelancers kennen als een “scope creep”. Waar één baan langzaam uitgroeit tot een monsterlijke baan die de winst van de freelancer begint op te eten. In plaats daarvan kopen mensen pakketten en worden soms doorverkocht op meer op maat gemaakte oplossingen die nog steeds “geproduceerd” zijn. Het is een opwindende kans, en bedrijven zoals WPCurve en Design Pickle hebben laten zien dat het zeer veel succes kan hebben.

 

 

Lead Gen

 

Lead Gen is op dit moment een geweldige kans voor zowel lokale markten als op het (inter)nationale toneel. Dit soort kansen kunnen bestaan uit partnerprogramma’s waarbij je leads stuurt naar aanbiedingen zoals een universiteit of hoger onderwijs, of het kan per klant zijn, zoals de lokale loodgieter die bereid is  20-30 euro te betalen per gekwalificeerde lead. Het leuke van lead gen over een één-op-één klant bureaumodel is dat je meestal niet exclusief bent en dat je een volledige reeks internet marketingstrategieën kunt gebruiken om die leads te genereren in plaats van te wachten op goedkeuring van een klant voordat je verder gaat met een strategie.

 

 

Welk model past bij jou?

 

Elk van deze bedrijfsmodellen kan je de kans geven om een online carrière van zes cijfers te hebben, of zelfs zeven cijfers.

 

Hoewel sommige modellen beter geschikt zijn voor mensen die net beginnen te leren over digitale bedrijven, kunnen ze allemaal worden opgeschaald naar ongelooflijk lucratieve bedrijven naarmate je meer en meer vaardigheden opdoet. Als je maar gewillig bent om het werk te doen.

 

 

Het beste advies dat ikzelf of iemand anders je kan geven, is om gewoon te starten , je handen vuil te maken, het spel te spelen en te experimenteren. In het begin zul je misschien wat ontmoedigd worden, maar die lessen zullen je enorm helpen en je in de goede richting helpen.